Složení dortů

 

   UDÉLÁM  I DORTY PRO CELIAKY , DIA ROLÁDY A VĚNEČKY ( místo cukru použitá stévie )                                                                             

Korpusy - tmavý, světlý, ořechový, mramorový, red velvet

Náplně - šlehačkové - jogurtová (s ovocem, bez ovoce), jahodová, mascarpone, malinová, jablečná, meruňková,cappucino, pařížská, banánová, zakysaná,

              borůvková, višňová, tvarohová, karamelová. 

            Pudinkový krém - různě ochucený, čokoládový, vanilkový, kokosový, karamelový, ořechový, s ovocem

            Krém nastavený kaší - ochucený jako pudinkový

Ovoce - jahody, broskve, mandarinky, ananas, banán, kiwi, višně, jablka, meruňky, borůvky

Potah dortu - potahovací hmoty

FIGURKY - modelovací hmoty - marcipán, smartflex

Čokoládové  dorty - tmavá a bílá čokoláda

Osyp dortu - kokos, plátky mandlí, mleté mandle, mleté ořechy, čoko rýže, karamelová rýže

Ozdoby dortů -modelovací hmoty

Používám gelové, práškové a některé tekuté potravinářské barvy.

 

AZO barviva jsou nejpočetnější a nejdůležitější skupinou organických barviv, zahrnující všechny odstíny od žluté do černé. 

V potravinářství jsou stále běžně používána, z nařízení EP a R (ES) č. 1333/2008 vyplývá povinnost uvést na výrobek označení:

„ Název nebo číslo E barviva/barviv: mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí“.

Jedná se o barviva:

Žluť SY (E 110)
Chinolinová žluťSY (E 104)
Azorubin (E 122)
Červeň allura (E 129)
Tartrazin (E 102)
Ponceau 4R (E 124)

 

            

SLANÉ DORTY -  toustový chléb, pomazánky, sýry, salámy, zelenina